Tagtik

'Vanden Borre voor tweede maal met pensioen'

Het carrièreverloop van Anthony Vanden Borre is al heel turbulent geweest. Het ziet er nu zelfs naar uit dat VDB opnieuw stopt als profvoetballer.

Maandag trokken de spelers van de Congolese topclub TP Mazembe na een welverdiende rustperiode opnieuw naar het trainingsveld in Lubumbashi. Op de eerste training van de voorbereiding was Anthonu Vanden Borre echter nergens te bespeuren. Zijn entourage vertelt nu waarom.

Het Nieuwsblad heeft uit goede bron vernomen dat de ex-Rode Duivel voor de twee maal stopt met profvoetbal. Het rechtsvoetige talent kondigde in januari zijn voetbalpensioen al eens aan, maar toen bracht een terugkeer naar zijn roots een nieuwe uitdaging op zijn pad. De in Congo geboren Vanden Borre werd met veel jolijt onthaald door de Congolese supporters, maar de anciens in het elftal zagen hem als een indringer. VDB kon bijgevolg nooit aarden bij TP Mazembe en heeft volgens Het Nieuwsblad dan ook besloten om na amper een halfjaartje en maar twee keer te hebben gespeeld, de club alweer te verlaten. Aangezien de ex-speler van RSC Anderlecht, Fiorentina, Genoa, Portsmouth, Genk en Montpellier met maandcontracten werkte bij TP Mazembe, kan hij er gemakkelijk vertrekken.

Volgens zijn entourage wordt er dus geen profclub aan het reeds indrukwekkende lijstje werkgevers meer toegevoegd.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren