Tagtik

[UPDATE] Verongelukte studenten: rijbewijs niet ingetrokken!

De bestuurder die dinsdagochtend in Sint-Katelijne-Waver de controle over het stuur verloor en daarmee verantwoordelijk is voor de dood van twee van zijn vier medepassagiers, mag als hij voldoende hersteld is gewoon opnieuw achter het stuur gaan zitten: zijn rijbewijs is immers niet ingetrokken.

Een verbazingwekkende beslissing van de parketmagistraat, want de 19-jarige bestuurder reed 120 kilometer per uur op een plaats waar de maximumsnelheid 70 kilometer bedraagt, was licht geïntoxiceerd en is verantwoordelijk voor twee doden en twee zwaargewonden die nog steeds in levensgevaar zijn.

"De parketmagistraat beslist autonoom en maakt de afwegingen die nodig zijn", aldus woordvoerster Lieselotte Claessens in Het Nieuwsblad. "Hier heeft hij het niet nodig geacht om het rijbewijs van de chauffeur in te trekken."

Voor de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen geeft het parket hiermee een slecht signaal en is het niet de eerste keer dat parketten slap reageren. De vzw hoopt dat de politierechter wél krachtdadig reageert als het tot een rechtszaak komt. De bestuurder riskeert een celstraf van vijf jaar en een rijverbod van vijf jaar. (Fausto by Tagtik/Picture: Google Street View)

Ook dit kan u interesseren