Tagtik

Vindt Boonen Vannieuwkerke een 'halve idioot'?

Donderdagavond zond één de eerste aflevering uit van "Alles voor de koers", een minireeks over het reilen en zeilen binnen Etixx-QuickStep, de ploeg van Tom Boonen. Woestijnvis mocht vorig seizoen in het zog van de wielerploeg rijden en verzamelde zo 1286 uur filmmateriaal.

De eerste aflevering draaide rond Tom Boonen en zijn poging om vorig jaar Parijs-Roubaix te winnen. Hij werd toen nipt tweede op de mythische wielerbaan van Roubaix.

De televisiemakers toonden al meteen hoe handig zij in de montage kunnen zijn. Zij toonden beelden uit een uitzending van Extra Time Koers waarin wielercommentator Karl Vannieuwkerke verklaarde dat winst in de kasseienklassieker het ideale scenario zou zijn voor Tom Boonen om de fiets aan de haak te hangen, maar dat "winnen zo moeilijk wordt voor Tom."

Achter dat fragment knipten de monteurs handig een uitspraak van de renner zelf: "Je moet al echt een halve idioot zijn om te zeggen dat ik Parijs-Roubaix niet meer kan winnen. Zelfs met één been maak ik nog kans in Parijs-Roubaix, dus allee… Daar hoef je niet zo slim voor te zijn. Als ik aan 80 procent aan de start sta, maak ik nog een waterkans om de koers te winnen." Handig gemonteerd... (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren