Tagtik

Vlaams koppel vindt gestolen aanhangwagen zelf terug ... in Frankrijk!

Dirk Gryson en Sabine Jacob uit Ieper bleven niet bij de pakken zitten toen hun aanhangwagen ter waarde van 1.500 euro deze week op hun oprit gestolen werd. Ze startten een speurtocht, die hen tot in Frankrijk bracht.

"We verspreidden meteen foto’s op sociale media, beloofden 100 euro voor een goede tip en speurden zoekertjessites af. De ochtend na de diefstal stuurde een tipgeefster een annonce door vanop de Franse site Leboncoin met een foto van dezelfde soort aanhangwagen, maar in een ander kleur. De verkoopprijs was amper 800 euro. De wagen stond te koop in het dorpje Quarouble, net over de Franse grens. We belden niet naar het telefoonnummer, maar probeerden het adres te achterhalen in het dichtstbijzijnde Franse politiekantoor", vertelt Sabine aan Het Nieuwsblad.

Het West-Vlaamse koppel was gemotiveerd om hun aanhangwagen terug te halen. Ze contacteerden de Franse lokale politie en die deed zich voor als geïnteresseerde koper. De politieman ging undercover bij de Franse verkopers van de gestolen aanhangwagens en ontdekte op diezelfde locatie ook de gestolen aanhangwagen van Dirk en Sabine. Hij verifieerde het referentienummer van de 'remorque' die inmiddels was voorzien van een Franse nummerplaat. Dat nummer kwam overeen en zo vonden Dirk en Sabine niet enkel hun aanhangwagen terug, maar ook verschillende andere gestolen aanhangwagens.

"Wij haalden vrijdagavond onze aanhangwagen op uit de Franse garage, waar het sporenonderzoek uitgevoerd was, maar de andere drie aanhangwagens van de dief Noël H. staan daar nog. Wij namen foto’s van de wagens en de registratienummers. Ze zijn waarschijnlijk gestolen uit onze streek, want de handelaars zijn van Langemark-Poelkapelle en Kuurne", vervolledigt Dirk het ongelofelijke verhaal in Het Nieuwsblad. (Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: PB)

Ook dit kan u interesseren