Tagtik

Vlaamse trucker krijgt 's nachts pak rammel

De 52-jarige Geert Van Meenen is een doorwinterde trucker die deze week in de nacht van woensdag op donderdag in zijn cabine probeerde de slaap te vatten op de snelwegparking in Waver. Van Meenen was met zijn vrachtwagen op de terugweg van Luxemburg en had zijn rij-uren opgebruikt, bijgevolg moest hij noodgedwongen aan de kant. Zijn overnachting in Waver verliep echter helemaal anders dan verwacht.

"Plotseling gingen de lichten aan in de truck. Het was halfdrie en ik had geen idee wat er gebeurde. Tot het gordijn werd opengetrokken en daar een man voor mijn neus stond. ‘Give me your money', riep hij me toe. Maar ik maakte hem duidelijk dat ik geen geld had. Hij begon meteen op me in te slaan", vertelt een nog steeds zwaar onder de indruk zijnde trucker aan Het Nieuwsblad. "Ik denk dat de eerste aanvaller ringen droeg want hij beukte in op mijn hoofd en ik begon te bloeden. Nadien plantte hij zijn vuisten een aantal keer in mijn ribbenkast. Op dat moment dacht ik dat mijn leven voorbij was. Maar de aanvaller stopte even om naar zijn kompaan te kijken die buiten de wacht hield. Ik zag mijn kans schoon en haalde uit. Ik trof de man op zijn neus en hij sprong uit de vrachtwagen."

Na een hevige strijd slaagde de trucker erin om zijn twee aanvallers weg te jagen. (SKWADRA by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren