Tagtik

Vlaming ziet huiszoeking vanuit Thailand!

Een 55-jarige Vlaming die met vakantie is in Thailand, heeft woensdag vanuit zijn vakantieoord kunnen volgen hoe de politie een huiszoeking deed in zijn woning in het West-Vlaamse Geluwe.

De man is een gewezen computerspecialist en kan via het internet de beelden raadplegen die de bewakingscamera's in en rond zijn huis registreren. Woensdag was hij die beelden aan het bekijken toen hij een hele hoop mensen aan zijn deur zag staan.

"Eerst dacht ik aan een inbraak - ik kreeg al drie keren inbrekers over de vloer. Vervolgens zag ik mensen in witte kostuums. Ik dacht: wat gebeurt daar allemaal?", zo doet hij zijn verhaal bij Het Laatste Nieuws. De man zag hoe niet alleen zijn woning maar ook een hangar werd doorzocht.

De huiszoeking leverde niets op en werd uitgevoerd in verband met het onderzoek naar de moord op een jonge Aziatische vrouw die in december twee kilometer verderop in een sloot dood werd teruggevonden. "Ik heb daar niets mee te maken. Dit komt toch niet doordat ik een Thaise vriendin heb?", zo vraagt de man zich af. Ondanks enkele telefoontjes kreeg hij geen uitleg van de politie van Ieper of van de gerechtelijke politie van Kortrijk. (Fausto by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren