Tagtik

Voetballer wisselt van club voor 10 liter olijfolie

Om hun voetbaldroom te verwezenlijken, zijn spelers tot veel in staat. Ze verbinden hun lot vaak aan een manager die hen een gouden voetbaltoekomst voorspelt, verhuizen van jongs af naar het buitenland of trainen wekelijks nog extra met een personal coach om nog beter te worden in de hoop ooit een stapje hogerop te kunnen zetten. Ook de Ghanees droomt van een profcarrière, en heeft daar heel veel voor over.

De afgelopen vijf jaar speelde voetballer Mohammed Sumalia voor verschillende Turkse amateurclubs. Tot dusver slaagde de Ghanese middenvelder er echter nog niet in om een profclub te overtuigen van zijn kunde. Daar komt nu misschien verandering in.

Sumalia tekende immers een contract voor een maand bij het Turkse Yörükalispor. Aangezien deze regionale club komende week deelneemt aan een tornooi, waar Mohammed Sumalia zich in de kijker hoopt te spelen bij voetbalscouts, was de transfer snel afgerond. De transfersom is echter niet meteen wat je zou verwachten. De Ghanese middenvelder trekt gratis naar Yörükalispor. Als dankbaarheid schonken de inwoners van het Turkse Yörükali hem echter tien liter zelfgemaakte olijfolie. Zal dit kado van de dankbare supporters de Ghanees op weg helpen naar de Turkse Süper Lig? Als Sumalia geen transfer overhoudt aan zijn passage van een maand bij Yörükalispor, heeft hij op zijn minst een verhaal om aan zijn kleinkinderen te vertellen ... en genoeg olijfolie voor de komende maanden.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren