Tagtik

"Voor je het weet staat er gek op die mij wil opruimen"

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) reageerde bij zijn terugkomst uit New York, waar hij de algemene vergadering van de Verenigde Naties bijwoonde, op de spotprent die de Franstalige politieke partij Ecolo maakte. De jongerenafdeling van Ecolo photoshopte het hoofd van Francken op het lichaam van een nazi-officier en verspreidden deze foto vervolgens.

"Als hier geen excuses voor komen, dan gaat dit ver voorbij aan het democratische fatsoen. In Nederland werd er in de maanden voor de moord op Pim Fortuyn ook een echte campagne tegen de man gevoerd, vanuit links. Ik wil mezelf niét met Fortuyn vergelijken, maar voor je het weet staat hier ook iemand op die naar aanleiding van de hetze vindt dat ik ook maar moet 'opgeruimd' of uit de weg geruimd moet worden. Dit moet stoppen", zegt Francken voor de camera van het VTM-nieuws.

Afgelopen nacht schreef een onbekende op een muur aan het kabinet van Staatssecretaris Francken in Brussel 'Theo kuis dit op', een allusie op een uitspraak van Francken die uit de context werd getrokken. "Ik heb trouwens nooit gezegd dat ik de vluchtelingen wilde opruimen. ik wilde het park opruimen, én het probleem oplossen. Dat is verkeerd begrepen", verduidelijkt Francken nogmaals het misverstand.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren