Tagtik

Voorlopig enkel waarschuwing voor aanval op politie-inspecteurs

De jaarmarkt in het Vlaams-Brabantse Beersel eiste vorige week een zware tol toen er een massale vechtpartij ontstond aan café Samba. Maar liefst 40 mensen gingen er met elkaar op de vuist.

De politie kwam tussenbeide, maar de amokmakers keerden zich vervolgens tegen de arm der wet. Twee inspecteurs incasseerden heel wat klappen en raakten gewond. Een inspecteur is zelfs een maand arbeidsongeschikt. "Dit kan niet en dulden wij niet. Geweld tegen politie is onaanvaardbaar", reageerde korpschef Mark Crispel meteen na de feiten.

Drie verdachten konden worden geïdentificeerd en werden opgepakt. Het gaat om een man van 24 uit Waterloo, een man van 33 uit Sint-Jans-Molenbeek en een 50-jarige Beerselnaar, meldt Ring TV. Burgemeester Hugo Vandaele geeft de amokmakers slechts een formele waarschuwing. Enkel bij recidive zullen ze een plaatsverbod krijgen. Toch komen de agressievelingen die de politie-inspecteurs aanvielen er vermoedelijk toch niet zo gemakkelijk vanaf. Op 29 november moeten ze zich immers verantwoorden voor de correctionele rechtbank. Weerspannigheid en opzettelijke slagen en verwondingen aan een agent in functie, wordt hen ten laste gelegd.

(Skwadra by Tagtik/Source: Ring TV/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren