Tagtik

Vrouw stuurt ex nog laatste foto alvorens dochtertje te doden

De Britse Cody-Anne Jackson en Paul Hogan waren amper een week uit elkaar toen Cody-Anne begin oktober 2016 besloot om hun tweejarig dochtertje Macey te verstikken. Daarna probeerde de 20-jarige vrouw zelfmoord te plegen.

Voor ze het dochtertje doodde, stuurde de moeder nog een allerlaatste foto van het onschuldige kind naar haar ex. Bij de afscheidsfoto schreef ze "Sorry, ik vond dat je nog een allerlaatste foto van haar verdiende", waarna de moeder aan haar gruweldaad begon. Dit verhaal domineert de Britse pers al de hele week.

De vrouw ontkende echter ook deze week nog in de rechtbank van Stafford Crown dat ze haar dochtertje gedood zou hebben. De 20-jarige Cody-Anne Jackson verkondigt dat ze haar kind dood in bed vond met haar mond deels op een kussen, waardoor ze de verstikkingsdood probeert te verklaren. Omdat het meisje niet meer ademnde en er niets meer aan te doen leek, besloot ze om de hulpdiensten niet meteen te verwittigen. Vervolgens probeerde ze zichzelf van het leven te beroven. Toen dit na enkele uren niet lukte, belde ze alsnog de politie. Agenten trapten de deur van de woning in en troffen de moeder en haar overleden dochtertje aan.

De jury op het proces is echter niet onder de indruk van de verklaringen en ontkenning van de 20-jarige moeder die terechtstaat voor moord. Uit de autopsie van het meisje bleek immers dat ze met geweld verstikt werd. Het proces is momenteel in volle gang en zal nog minstens drie weken in beslag nemen. 

(Skwadra by Tagtik/Source: Mirror/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren