Tagtik

Waalse jeugdbende zorgt voor totale anarchie in Halle

In het Vlaams-Brabantse Halle, gelegen tussen Brussel, Sint-Pieters-Leeuw en Waals-Brabant, hebben jongerenbendes de afgelopen week verschillende vrouwen en tieners overvallen.

De bendes maakten van de krokusvakantie gebruik om voornamelijk vanuit het Waalse Tubeke af te zakken naar het naburige Halle, waar ze op het stationsplein en aan sporthal De Bres voor totale anarchie zorgden. Daar deden ze een week lang aan afpersing, steaming, zorgden ze vaak voor vechtpartijen en toonden ze geregeld hun wapens, meldt HLN.

"Het begint echt uit de hand te lopen. Kinderen mogen toch buiten komen en naar leuke locaties gaan, zoals het skatepark en De Bres? Anders moeten we ze binnen voor de televisie opsluiten." Aldus Carine, wiens zoon Bram al tweemaal overvallen werd de afgelopen maand.

Hals burgemeester Dirk Pieters lijkt niet van plan om hard in te grijpen tegen de zware overlast en het steeds stijgende onveiligheidsgevoel in zijn stad Halle: "Onze agenten hebben al veel aandacht voor die locaties, waardoor er eigenlijk geen extra inspanningen meer mogelijk zijn", zegt Pieters aan HLN. "Het is ook zo dat zo'n feiten zich niet elke dag voordoen. Voorts zijn de politieploegen na een melding binnen twee à drie minuten ter plaatse, wat in veel gevallen ook bruikbare identiteitsgegevens oplevert", minimaliseert hij de feiten. (Skwadra by Tagtik/Source: HLN/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren