Tagtik

Waarom je de goedkoopste wijn op restaurant moet kiezen

Op restaurant biedt de wijnkaart altijd een grote keuze aan wijnen uit elke prijscategorie. Kiezen uit al dat lekkers, is dan ook voor de meesten onder ons niet gemakkelijk ...

Als je niet zo'n grote wijnkenner bent, valt je oog op de wijnkaart meestal meteen op de goedkoopste wijn. Raar maar waar kiezen klanten dan toch voor een wijntje dat zich in prijs net boven de goedkoopste wijn bevindt. Dit uit schrik dat de goedkoopste wijn ondrinkbaar zou zijn of omdat ze bang zijn om uitgelachen te worden door hun tafelgenoten.

Als we een beroemde Amerikaanse sommelier mogen geloven, is dit echter compleet het tegenovergestelde van hoe je zou moeten handelen. In zijn boek "How to drink like a billionaire", beweert Mark Oldman dat restauranthouders zich net bewust zijn van dit klantengedrag en dat ze daarom net enkele wijnen die ze maar moeilijk kwijtgeraakten, aan een iets hogere prijs verkopen. Deze wijnen worden dan net iets duurder verkocht dan de goedkoopste op de wijnkaart. Op deze manier zijn de iets duurdere wijnen, daarom niet meteen beter. Durf dus zeker, zonder schaamrood op de wangen, voor de goedkoopste wijn te gaan op restaurant! (Skwadra and LpR by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren