Tagtik

Waarom trok Filip Dewinter naar Syrië?

Filip Dewinter was al voor de vierde keer in Syrië en ging al voor de tweede keer op bezoek bij president Assad. Wat is de bedoeling van de politicus van het Vlaams Belang met deze reizen?

"Als we de islamitische dreiging in eigen land willen aanpakken, dan moeten we sterke leiders zoals Assad steunen", zo verklaart Dewinter in De Standaard zijn steun aan de Syrische president. Dewinter ziet in Assad een bondgenoot in de strijd tegen het jihadisme.

Met zijn bezoek aan Assad geeft hij ook een signaal naar zijn eigen partij: hij wil tonen dat zijn rol nog helemaal niet is uitgespeeld. Na zijn bezoek aan het Griekse Gouden Dageraad werd hij door Tom Van Grieken, voorzitter van het Vlaams Belang, nog op de vingers getikt. Deze keer reageerde de partij nog niet, maar toch zou ze haar toestemming hebben gegeven voor deze 'studiereis'.

"In het binnenland is zijn ster tanende, dus moet hij naar het buitenland", zo zei Bart Brinckman, journalist bij De Standaard, dinsdagavond in 'De Afspraak' op Canvas. "Je wint de verkiezingen niet omdat je bij Assad bent geweest. Aan de andere kant weet ik niet of je kiezers zal verliezen." (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren