Tagtik

'Weldra lessen borstvoeding in lagere school'

Experts pleiten er wereldwijd voor om kinderen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met moedermelk en de voordelen daarvan. Zo hopen ze dat kinderen opnieuw vertrouwd raken met borstvoeding. Deze oproep komt er naar aanleiding van de Wereld Borstvoeding Week.

"Als je aan jonge kinderen vraagt hoe baby's eten krijgen, dan antwoorden de meesten dat dat met een flesje gebeurt. Ze lijken amper te weten dat er ook zoiets als borstvoeding bestaat", zegt Serena Debonnet, vroedvrouw en coördinator van een project van de FOD Volksgezondheid dat moedermelk promoot in Belgische ziekenhuizen. Aangezien kinderen helemaal niet meer gewend zijn aan het beeld van borstvoeding, willen experts tal van initiatieven invoeren om borstvoeding opnieuw ingeburgerd te krijgen, zoals het geven van workshops in lagere scholen om kinderen vertrouwd te maken met het concept van borstvoeding.

Medische instanties raden aan om tot zes maanden na de bevalling uitsluitend borstvoeding te geven. In de realiteit houden kersverse ouders zich hier echter helemaal niet aan. Zo zegt Kind & Gezin dat na zes weken meer dan de helft van de Vlaamse baby's al (deels) is overgeschakeld op flesvoeding

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren