Tagtik

Wie gooide kasseisteen van snelwegbrug op wagen?

De 26-jarige Rune Van Rompuy was zondagavond samen met een vriendin op weg naar zee om er te genieten van het mooie weer. Aan de snelwegbrug in Oostende gooiden enkele baldadige jongeren plots een zware kasseisteen af de snelwegbrug.

De steen belandde pal op de voorruit van Rune's wagen en verbrijzelde deze volledig. "Ik besefte niet wat er gebeurde, maar kon de auto als bij wonder nog veilig op de pechstrook zetten", reageert de Limburgse twintiger geschokt. De vriendin van Rune zag nog net hoe een drietal jongeren op de snelwegbrug stonden in Oostende en ook nog een kasseisteen wierpen naar een andere wagen, die deze maar net kon ontwijken.

Gelukkig vielen er geen zwaargewonden of doden bij deze totaal onverantwoorde daad. "De kasseisteen viel op het ingebouwde navigatiesysteem en brak in twee. Een stuk kwam op mijn pols en mijn ribben terecht. Gelukkig gebeurde dit 's nachts en was er niet veel volk op de baan. Ik kon niets meer zien en had anders makkelijk een ongeval gehad", zegt Rune. Christophe Decraemer van de wegpolitie bevestigt aan Het Nieuwsblad dat dit geen alleenstaand feit is. "Wij krijgen die melding regelmatig, vooral in de zomer en tijdens schoolvakanties. Jongeren beseffen niet hoe gevaarlijk het is."

De politie doet een oproep naar getuigen en gaat op zoek naar de jongeren die de kasseisteen af de snelwegbrug gooiden.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren