Tagtik

Wie zijn de pyromanen van Zedelgem?

De Schattingbeekstraat in het West-Vlaamse Zedelgem veranderde in de nacht van donderdag op vrijdag in een vuurzee. Vier wagens brandden er immers tegelijkertijd uit. Aanmaakblokjes werden gevonden. Wie zijn de pyromanen van Zedelgem?

De voorbije jaren werd er geregeld wel eens een auto in brand gestoken in Zedelgem, maar wat er zich afgelopen week afspeelde, tart elke verbeelding. "In een straal van honderd meter werden drie auto's in brand gestoken. Een vierde stond naast een brandende auto en werd ook verwoest", vertelt de lokale politie in Het Nieuwsblad.
De wagens vatten niet zomaar vuur, maar werden in brand gestoken, blijkt uit onderzoek. "Het labo is ter plaatse geweest en we hebben ook een brandhond ingezet. Het gaat zeker om opzettelijke brandstichting, al weten we niet of er een verband is met de vroegere brandstichtingen", reageert de politie van Zedelgem, die het eveneens onmogelijk acht dat één enkele pyromaan verantwoordelijk is voor de ravage van afgelopen week. De brandweer ontdekte dat de wagens in brand gestoken werden door aanmaakblokjes op de banden te leggen. De politie buigt zich over de zaak en is op zoek naar de verschillende Zedelgemse pyromanen die afgelopen week voor heel wat materiële schade en een stijgend onveiligheidsgevoel zorgden in de West-Vlaamse gemeente.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren