Tagtik

Wilders: "De islam hoort niet in het vrije Westen"

Geert Wilders is op zijn hoede voor wraakacties en schort zijn verkiezingscampagne op. Daarom gaf hij de afgelopen dagen bijna geen enkel televisie-interview meer. Het VTM-nieuws kon de populaire Nederlandse politicus toch strikken voor een korte babbel. Wilders maakte maandag in Amsterdam meteen van het moment gebruik om hard om zich heen te schoppen tegenover de verzamelde Europese pers.

"Kijk naar wat de immigratie ons heeft gebracht in Nederland, maar ook bij u in België, in Molenbeek en andere gebieden: daar word je niet veiliger of vrolijker van. Het kost veel geld, levert veel onveiligheid op en vooral: de ideologie hoort niet bij ons. Ik denk dat de islam niet in het vrije Westen hoort", vertelt Wilders vastbesloten aan VTM-journalist Patrick Van Gompel.

"Ik heb iets tegen de islam. Ik wil dat mensen uit islamitische landen niet meer naar Nederland kunnen migreren", gaat de PVV-kopman verder in het VTM-nieuws. Later deze week zou Wilders zich opnieuw tot de Nederlandse pers richten. (Skwadra by Tagtik/Source: VTM-nieuws/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren