Tagtik

Zuhal Demir werkte in beschutte werkplaats

Huidig staatssecretaris voor Gelijke Kansen, Armoedebestrijding en Personen met een beperking, Zuhal Demir, had reeds op jonge leeftijd een sociale reflex.

De temperamentvolle politica van N-VA koos tijdens de zomer voor de start van haar rechtenstudies voor een heel opmerkelijke vakantiejob. Demir werkte als jobstudent namelijk in een beschermde werkplaats.  "Ik had me ingeschreven bij verschillende interimkantoren. Uiteindelijk belde een van die uitzendconsulenten bijna verontschuldigend: ze hadden een vakantiejob voor mij gevonden, maar het was wel in een beschutte werkplaats", vertelt Demir aan een journalist van Story.

Daags nadien ging Demir haar contract tekenen bij BEWEL, het grootste productiebedrijf van Limburg. "Voor mij maakte dat geen enkel verschil. Het betekende in mijn ogen juist een kijkje achter de schermen van een bedrijf dat ik niet kende, vlak bij waar ik woonde", vertelt ze.
"De meeste van mijn vrienden keken raar op toen ik hen vertelde dat ik in een beschute werkplaats ging werken, zij deden vooral vakantiewerk in de horeca. Maar die sociale bewogenheid heeft er bij mij altijd in gezeten", doet Demir haar verhaal. 

"Het plezantste vond ik de koffiepauzes en het ritje met de bus van onze halte naar de werkplaats 's ochtends. Dan werd er vaak uit volle borst gezongen", blikt Demir met een warm hart terug op een verrijkende ervaring uit haar verleden.

(Skwadra by Tagtik/Source: Story/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren