Tagtik

Zuhal Demir wordt nieuwe staatssecretaris

De N-VA heeft donderdag Zuhal Demir aangeduid als nieuwe federaal staatssecretaris voor Armoedebestrijding, Gelijke Kansen, Personen met een beperking, Grootstedenbeleid en Wetenschapsbeleid. Zij is de opvolgster van Elke Sleurs die lijsttrekker wordt bij de gemeenteraadsverkiezingen in Gent.

Demir werd vooral bekend na een fotoshoot voor P-Magazine en haar deelname aan het programma 'Terug naar Eigen Land' op Vier. Haar vlotte omgang in de media is volgens N-VA voorzitter De Wever een grote troef en maakt haar volgens hem de ideale staatssecretaris om de boodschap van de partij te brengen dat mensen kansen krijgen en die moeten grijpen.

"Ik geloof heel hard in de kansen die we hier krijgen. Ik heb die gegrepen, daar moeten we de nadruk op leggen," aldus Zuhal Demir, die uitdrukkelijk haar Turks-Koerdische ouders bedankte. "Mijn vader is in de jaren zeventig in Limburg komen werken. Hij heeft altijd gezegd: "Hier heb je kansen, ik wil dat jullie die ook grijpen", zo klinkt het in De Standaard.

Kamerlid Sarah Smeyers uit Aalst werd getipt als opvolgster voor Elke Sleurs, want door het vertrek van Sleurs had de Oost-Vlaamse afdeling van de N-VA geen vertegenwoordiger meer in de regering. Met de keuze voor Demir heeft Limburg nu twee vertegenwoordigers, want ook minister van Defensie Vandeput komt uit die provincie. (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

 

Ook dit kan u interesseren