Tagtik

Trump eist vaccin tegen jaareinde

16 May 2020 09:20 Tegen eind 2020 wil de Amerikaanse president Donald Trump dat er een vaccin tegen Covid-19 klaar is. De overheidsdepartementen, bedrijven, wetenschappers én het leger worden daarvoor ingeschakeld.

"Lockdown had voorkomen kunnen worden"

16 May 2020 09:05 De lockdown had voorkomen kunnen worden, als er van in het begin uitgebreid getest werd. Dat zijn de woorden van microbioloog Herman Goossens. De professor van de Universiteit Antwerpen riep in februari al op om breed te testen. "Maar dat is niet gebeurd.", zegt hij in De Morgen.

Hoe geloofwaardig zijn de coronacijfers in Rusland?

16 May 2020 09:00 Volgens de officiële cijfers leek Rusland lange tijd de dans te ontspringen als het over coronabesmettingen gaat. Daar lijkt nu verandering in te komen, want de afgelopen twee weken waren er bijna elke dag meer dan 10.000 nieuwe coronagevallen.

Almaci: Coronacrisis toont dat economie niet schokbestendig is

16 May 2020 06:30 Als het van Groen-voorzitter Meyrem Almaci afhangt zullen de rijken opdraaien voor het gat in de begroting dat is geslagen door de coronacrisis. Bovendien pleit ze ervoor om meer maakindustrie naar eigen land te halen en voor meer groene investeringen om de economie een boost te geven na deze coronacrisis.