Tagtik

'Deze zomer geen buitenlandse toeristen in Frankrijk'

"Het is vrijwel zeker dat Frankrijk het zonder de 17 miljoen buitenlandse toeristen zal moeten stellen deze zomer", zei de Franse staatssecretaris van Buitenlandse Zaken Jean-Baptiste Lemoyne op de Franse televisie.

Normaal gezien krijgt Frankrijk 17 miljoen buitenlandse bezoekers over de vloer, alleen al tijdens de zomermaanden. Maar dat lijkt komende zomer niet te gebeuren. De Europese Commissie dringt alvast aan op een gecoördineerde heropening van de binnengrenzen. Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) hoopt dat die beslissing volgende week kan vallen. Maar na de uitspraak van de Franse minister ziet het er naar uit dat de Belgen niet welkom zullen zijn onder de Franse zon komende zomer. De Franse grenzen blijven in elk geval toe tot 15 juni. Wie van buiten de Schengenzone en de EU Frankrijk toch binnen wil, moet veertien dagen in quarantaine. Voorlopig heerst er dus nog veel onzekerheid over het al dan niet heropenen van de landsgrenzen komende zomer.

Om duidelijkheid te scheppen over de verschillende regels in Europese landen, werkt de Europese Commissie aan een website met interactieve kaart, zodat u weet wat er gebeurt in het land dat u wil bezoeken. De lancering staat gepland aan het begin van het zomerseizoen.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren