Tagtik

20 km door Brussel belooft tropisch warm te worden

Nu zondag staat de 20 km door Brussel met rood op de agenda van vele loopliefhebbers aangestipt. Met meer dan 35.000 deelnemers is de 20 km door Brussel de loopwedstrijd met het meeste deelnemers in gans België. Deze 38ste editie belooft echter broeierig heet te worden.

In 2012 nam de organisatie van de 20 km door Brussel de beslissing om de wedstrijd niet meer 's namiddags te laten starten, maar om 10.00 uur 's ochtends. Dit om te vermijden dat vele lopers op het warmste moment van de dag moeten puffen en zweten. Voor het grote aantal gelegenheidslopers op de 20 km door Brussel, is een zware inspanning bij hoge temperaturen immers ongezond en ronduit gevaarlijk. Om dit risico gevoelig te verkleinen, wordt het startschot  van deze wedstrijd ook nu zondag 28 mei om 10.00 uur 's ochtends in het Jubelpark gegeven.

Zondag krijgen we een droge dag met temperaturen die tot 30 graden reiken. In de voormiddag klimmen de temperaturen al vlotjes tot 21 graden, waardoor de vele sportievelingen in Brussel al in aangename weersomstandigheden hun tocht door Brussel zullen kunnen doen. Het wordt windstil en er wordt geen neerslag verwacht, waardoor deze editie van de 20 km door Brussel wel eens toptijden zou kunnen opleveren. (Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren