Tagtik

3 wagens stelen ... om vitrine kledingzaak te rammen

Kledingwinkel Kovaloff Men in de Stoepestraat in het Oost-Vlaamse Assenede kreeg in de nacht van dinsdag op woensdag dieven over de vloer. Om uiteindelijk in de kledijzaak binnen te geraken, hadden de inbrekers heel wat over.

Criminelen stalen dinsdagnacht twee oudere wagens bij garage Hinssen in Assenede. "De dieven kropen over een hek, forceerden onze poort van binnenuit en gingen ervandoor. De daders zijn te zien op camerabeelden, maar wat zijn we daarmee?", vraagt garagist Marc Hinssen zich af.

Met deze gestolen wagens trokken de dieven naar de Vrijestraat even verderop. Daar viel hun oog op een zware terreinwagen die op een oprit voor een woning geparkeerd stond.  "Ze knipten eerst het slot van ons hek door, plaatsten vervolgens de batterij van onze andere wagen over in de jeep en zijn dan gevlucht. Alles moet heel stil gebeurd zijn want zowel onze hond als die van de buren gaf geen kick", vertelt de eigenares aan Het Nieuwsblad.

Vervolgens trokken de inbrekers met hun zware terreinwagen naar kledingwinkel Kovaloff. Daar ramden ze de deur met hun net gestolen wagen en stalen ze heel wat kledij.

Woensdagmiddag werden de drie gestolen wagens in het Nederlandse Sas van Gent, op zo'n 175 meter van de Belgische grens, teruggevonden. Van de daders ontbreekt voorlopig elk spoor.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren