Tagtik

30 voetbalfans geëlektrocuteerd tijdens Man Utd-Anderlecht

75.000 enthousiaste voetbalfans moesten donderdagavond op Old Trafford nagelbijtend tot de tweede verlenging wachten om een winnaar te kunnen bejubelen. Het Belgische RSC Anderlecht maakte het de Engelse topclub Manchester United behoorlijk moeilijk. Toch trokken de Brusselaars uiteindelijk aan het kortste eind en plaatste Man Utd zich voor de halve finale van de Europa League. Trainer Mourinho prees de Paars-Witte fans op Old Trafford en ook in de pers werd aandacht besteed aan de knappe vocale steun van de Anderlecht-fans. Voor enkele voetbalfans uit Nigeria, is de wedstrijd echter op een drama afgelopen.

Dertig Nigeriaanse voetbalfans kwamen om het leven toen een transformatorhuisje ontplofte en een hoogspanningskabel afbrak en op het gebouw viel waar de voetbalfans samengekomen waren. De voetballiefhebbers hadden zich verenigd om de wedstrijd samen op televisie te volgen. Het drama speelde zich af in de Nigeriaanse stad Calabar. De lokale media meldt dat er dertig doden zijn, officieel is er echter sprake van zeven overledenen. (Skwadra by Tagtik/Source: Daily Mail/Illustration picture: Belga)

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="nl"><p lang="en" dir="ltr">Our thoughts go out to the United fans, their friends and families affected by the tragedy in Calabar, Nigeria, yesterday. <a href="https://t.co/WGnHAxpjMV">pic.twitter.com/WGnHAxpjMV</a></p>&mdash; Manchester United (@ManUtd) <a href="https://twitter.com/ManUtd/status/855359766205431809">21 april 2017</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Ook dit kan u interesseren