Tagtik

4 miljoen Europese studenten vertrokken reeds op Erasmus

Donderdag 15 juni zal het dertig jaar geleden zijn dat verschillende ministeries van onderwijs de krachten bundelden in Europa en het Europese uitwisselingsproject voor studenten, genaamd Erasmus, op de kaart zetten.

Van bij de start  strekte het project zich uit tot elf EU-lidstaten, maar in de loop der jaren groeide dit aantal tot 33 verschillende landen door het groot succes van het Erasmus-programma. Naast de 28 lidstaten van de Europese Unie, kunnen studenten in het Erasmus-programma er ook voor kiezen om een tijdje in Ijsland, Liechtenstein, Noorwegen, Turkije en Macedonië te gaan studeren en wonen.

Het 'European Region Action Scheme for the Mobility of University Students' gaf de afgelopen dertig jaar aan negen miljoen mensen de kans om voor korte tijd elders te gaan studeren. 4.4 miljoen studenten uit het hoger onderwijs konden zo nieuwe ervaringen opdoen en hun horizon verleggen door in het buitenland te studeren. Jaarlijks kiezen ongeveer 30.000 studenten voor het buitenlandse avontuur van het Erasmus-project.

(Skwadra by Tagtik/Source: RTBF/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren