Tagtik

6 jaar cel voor brutale home invasion

Op 26 mei 2016 deden drie mannen zich voor als politie-agenten aan een woning in de Victor Van Malderlaan in het Vlaams-Brabantse Dilbeek. Voor de 74-jarige bewoonster, die de voordeur opende, het goed en wel besefte, werd ze gekneveld en bestolen.

De drie brutale overvallers doorzochten het hele huis en gingen er vervolgens met haar geld en juwelen vandoor. Het bejaarde slachtoffer kon zich uiteindelijk zelf bevrijden en ging bij de buren hulp zoeken. Daar verwittigde ze de politie, die algauw een spoor vond richting de sociale woonwijk Peterbos in Anderlecht, niet zo ver van de plaats van de feiten. De politie dacht dat de mannen zich daar verschansten, maar na urenlang zwaarbewapend een woning te hebben omsingeld, werden ze niet aangetroffen. Amper enkele dagen later gaf de bestuurder van de vluchtwagen zich plots aan bij de politie. Zijn broer en een andere kompaan werden pas in september in de boeien geslagen.

De Brusselse correctionele rechtbank veroordeelde het drietal vrijdag tot respectievelijk zes jaar cel, vier jaar cel en een werkstraf van 300 uur.

(Skwadra by Tagtik/Source: Persinfo/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren