Tagtik

Aanranding 14-jarig meisje: politie zoekt dader en getuigen

De 14-jarige Myrthe reed vorige week woensdag in de Veststraat in Balen met haar fiets, toen ze werd aangesproken door een man die haar de weg vroeg. Haar moeder vertelt het verhaal in Het Nieuwsblad.

"Ze kon hem niet helpen. De man bedankte haar toch en leek te vertrekken. Myrthe reed verder maar dan sprong hij plots achteraan op haar fiets en is hij haar rug en billen beginnen te betasten", vertelt mama Inge. Dochter Myrthe vroeg om haar met rust te laten, maar de man begon vervolgens haar borsten en schaamstraak te betasten. "Ga je echt niet met mij mee, dan kan ik mijn kleren ook uit doen", dreigde de man daarna.
Pas wanneer er auto's passeerden, stopte de man en vluchtte hij te voet weg. De politie van de zone Balen-Dessel-Mol en het parket van Turnhout zijn nu op zoek naar de dader.

"De verdachte is een man van 40 à 50 jaar en klein van gestalte. Hij droeg werkschoenen, een donkergroene driekwartsbroek en een zwart T-shirt. Hij was zongebruind, had blonde dunne haren en een sikje. De man had volgens het meisje een onverzorgd uiterlijk en wat haar ook is opgevallen waren zijn oorharen", vertelt de politie. Ook getuigen van dit voorval ter hoogte van de nieuwe serviceflats in de Veststraat in Balen, mogen zich melden bij de politie. (Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren