Tagtik

Aanslag Brussel-Centraal: deze twee ooggetuigen waren vlakbij

Een medewerker van de NMBS heeft de aanslag van heel nabij gezien die dinsdagavond plaatsvond in trein- en metrostation Brussel-Centraal. Hij doet zijn schokkend verhaal bij De Redactie: "Ik heb hem gezien toen ik de trappen in de hall afdaalde in de richting van de perrons. Ik hoorde hem vanalles roepen. Op een bepaald moment riep hij "Allahu Akbar" en ging de explosie af. Er bevonden zich mensen op amper 2 à 3 meter van de valies toen die ontplofte."

VRT bevestigde dat als bij wonder niemand gewond raakte. Een alerte militair zag de terrorist afdalen en schoot hem vervolgens neer voor hij slachtoffers kon maken. Ook Vlaams fractieleider Matthias Diependaele (N-VA) ontsnapte aan wat veel erger had kunnen zijn. Hij was immers eveneens aanwezig op het bewuste moment in Brussel-Centraal.

"Ik was op weg naar het Centraal Station om mijn trein naar huis te nemen toen er mij mensen tegemoet liepen. Die waren aan het huilen, in paniek. Toen had ik nog niet door wat er aan de hand was. Ik ben nog wat dichterbij gegaan omdat ik niet wist wat er aan de hand was. Op dat moment was er heel veel politie, militairen, hulpverleners, brandweer. Die zijn alles beginnen af te zetten. Wat wel opviel, was dat de politieagenten met getrokken wapens liepen. Dat deed al vermoeden dat het om meer ging dan zomaar een bomalarm", vertelt Diependaele in Het journaal.

(Skwadra by Tagtik/Ilustration picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren