Tagtik

Afrikaanse tiener wekenlang vastgehouden als seksslavin

In januari ontmoette een 17-jarig meisje in haar thuisland Guinee een Australische man, die haar voorstelde om mee naar Australië te gaan om er als zijn schoonmaakster aan het werk te gaan. Begin april nam de man haar uiteindelijk mee naar Sydney, maar daar aangekomen werd ze opgesloten in zijn huis en moest ze onder dwang wekenlang seksuele handelingen uitvoeren met verschillende mannen.

Op 27 april slaagde het Guinees meisje er uiteindelijk in om uit deze hel te ontsnappen. Een Australische vrouw bracht haar uiteindelijk naar een asielcentrum, waarna ze de politie kon contacteren over de horrorpraktijken die ze door moest maken.

Commissaris Chris Sheehan van de Australische federale politie meldt dat de moedige jongedame haar verhaal eindelijk heeft kunnen vertellen aan de politie: "Het onderzoek verloopt zeer moeizaam. Er zijn verschillende culturele en taalproblemen. Het heeft dagen geduurd voor we haar verklaring volledig hadden."

De politie is momenteel op zoek naar de vrouw die de Guinese tiener naar het asielcentrum hielp na haar ontsnapping èn is op zoek naar de plek waar het 17-jarige meisje vastgehouden werd. "We weten niet waar het zich heeft voorgedaan, maar we denken dat het mogelijk in de buurt van Newtown was", zegt Commissaris Sheehan. (Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren