Tagtik

Afstudeerreisje naar Colombia wordt nachtmerrie voor Belg

Een 24-jarige Belgische toerist was net afgesturdeerd en trok om deze belangrijke etappe in zijn leven af te sluiten, op vakantie naar Colombia om dit te vieren. Samen met een reisgezel had de Belgische student een rondreis gepland langs de hoofdstad Bogota, Cartagena, Barranquilla en Santa Marta. In de havenstad Cartagena in het noordoosten van Colombia kruisten de twee vrienden echter bandieten.

Na een bezoek aan het Castillo San Felipe de Barajas, begon de 24-jarige Belg samen met zijn vriend nietsvermoedend aan een stadswandeling. Plots werden ze echter langs achteren aangevallen door twee kerels op motorfietsen. Ze grepen meteen de rugzakken van de toeristen vast, maar de Belg en zijn reisgezel klemden deze waardoor het tot een gevecht kwam. De Belg begon luidkeels te roepen om buurtbewoners te alarmeren, daarop trok een van de overvallers een mes en stak hij de Belgische toerist in het dijbeen. Dat meldt de Colombiaanse krant El Universal.

De overvallers reden weg met hun motorfietsen toen stadsbewoners op het geschreeuw afkwamen. De Belgische toerist had behoorlijk veel pijn en werd meteen naar het ziekenhuis overgebracht. Inmiddels herstelt hij in het Colombiaanse ziekenhuis van een beenbreuk, maar moet hij, eens aangekomen in België, hier nog een operatie ondergaan.

(Skwadra by Tagtik/Source: El Universal - Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren