Tagtik

Alarmerend: Meer en meer Belgen aborteren zelf!

Meer en meer Belgische vrouwen aborteren hun kind thuis zonder ook maar enige tussenkomst van een dokter of een gespecialiseerde abortuskliniek. Vanwaar komt dit verontrustende fenomeen?

Ondanks de vele risico's die deze praktijk inhoudt, is het heel gemakkelijk om via internet een kit te bestellen die bestaat uit twee medicijnen om de zwangerschap stop te zetten. Met het gebruik van Mifepristone en Misoprostol beëindigen steeds meer Belgische vrouwen hun zwangerschap. Ook al is abortus in België legaal en maatschappelijk aanvaard, toch vinden nog veel vrouwen het moeilijk om met hun dokter over abortus te praten.

Het is moeilijk om deze verontrustende evolutie te staven met cijfers, aangezien het om clandestiene praktijken gaat. Toch zijn vele centra die gezinnen begeleiden bij de geboorteplanning ervan overtuigd dat het aantal 'thuisabortussen' in stijgende lijn gaat. Steeds meer dokters moeten na complicaties van een misgelopen 'thuisabortus' ook ingrijpen.

Dit bewijst dat er nog veel werk is in onze maatschappij wat betreft abortus. Het verontrust dat in deze tijden van openheid en in onze 'beschaafde' maatschappij de stopzetting van een zwangerschap nog steeds zo een groot taboe blijft.

(FvE and Skwadra for Tagtik/Source: La Dernière Heure/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren