Tagtik

Amerikaanse jongeren roken steeds minder

De tabaksconsumptie en het gebruik van de elektronische sigaret zijn in 2016 minder populair geworden bij Amerikaanse jongeren. Terwijl midelbare schoolstudenten en uniefstudenten de afgelopen jaren steeds meer rookten in de VS, komt daar nu voor het eerst verandering in.

Ten opzichte van 2015 is het tabaksgebruik en het gebruik van de elektronische sigaret in 2016 met maar liefst 17 % gedaald. Ondanks deze forse daling zijn er in de Verenigde Staten nog 3.9 miljoen jongeren die niet kunnen weerstaan aan de sigaret, terwijl dat er in 2015 nog 4.7 miljoen waren. Dat blijkt uit cijfers van de Food and Drug Administration (FDA).

De ondervraagden die als 'roker' ingedeeld werden, gaven in een enquête toe in de dertig dagen ervoor te hebben gerookt, de e-sigaret te hebben gebruikt of tabak gekauwd te hebben.

"Een te groot aantal studenten gebruikt nog tabaksproducten waardoor we moeten blijven investeren in sensibiliseringscampagnes. Deze werpen immers duidelijk hun vruchten en de gezondheid van de jongeren gaat erop vooruit!", zegt Anne Schuchat van de overkoepelende ziekte- en preventiecentra strijdvaardig.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren