Tagtik

Anderlecht droomt van halve finale

Donderdagavond neemt RSC Anderlecht in de de terugwedstrijd van de kwartfinales van de Europa League op tegen Manchester United. Op het memorabele grasveld van Old Trafford verdedigt Paars-Wit een 1-1 gelijkspel. Toch zijn de soldaten van Mourinho, zoals superster Ibrahimovic, ondanks het eerdere gelijkspel torenhoog favoriet om zich te plaatsen voor de halve finales van de Europa League.

Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock geniet van de verplaatsing naar Europese grootmacht Manchester, maar ziet ook wel kwalificatiekansen tegen een eerder zwak acterend Manchester United. "In deze fase mogen we dromen van de halve finales, hé. Die 1-1 thuis tegen Manchester United was voor mij al één van mijn mooiste Europese avonden. Chapeau voor mijn coach en spelers dat ze dat verwezenlijkten. En ook voor onze fans die ons bleven aanmoedigen, ook toen we gedomineerd werden. We zijn de laatste jaren alleszins nooit belachelijk gemaakt door Engelse teams. Herinner u bijvoorbeeld de 3-3 op Arsenal, of die onterecht verloren match op Tottenham. Dat is goed voor ons vertrouwen", zei Vanden Stock aan Sportwereld.

Ex-Anderlechtspits Tomasz Radzinski slaagde er in het seizoen 200-2001 met twee doelpunten nog in om het grote Manchester United te verslaan, maar ziet Anderlecht vanavond niet stunten: "Anderlecht zal moeten scoren op Old Trafford, en dat wordt moeilijk. Bovendien, als Manchester United één goal maakt, is het voorbij, denk ik. Man Utd zit in een betere periode en won afgelopen weekend nog met 2-0 tegen Chelsea. Ze zullen ook tegen Anderlecht hun vertrouwen nog een beetje willen opkrikken", zei de Canadees aan ESPN Sports. (Skwadra by Tagtik/Source: ESPN Sports - Sportwereld/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren