Tagtik

Anderlecht staat voor mysterie na moord supporter

De 55-jarige Guy Mertens uit het Vlaams-Brabantse Neervelp stierf na de voetbaltopper Anderlecht-Gent aan een dodelijke kopstoot. De vader van twee overleed op 20 april, elf dagen na het fatale incident, alsnog aan zijn zware verwondingen.

Echtgenote Anja Eembeek waakte al die tijd bij haar man, die in een kunstmatige coma lag in het Brusselse Sint-Pietersziekenhuis. “Op 18 april hebben de dokters een eerste keer geprobeerd om hem uit coma te halen. Ook de dag nadien hebben ze een poging ondernomen, maar hij is nooit meer bij bewustzijn geweest. De 20ste april is Guy dan overleden", vertelt ze aan Het Nieuwsblad.

De fervente Anderlecht-supporter woonde op 9 april de wedstrijd tegen AA Gent bij. Vage camerabeelden die het Brusselse gerecht analyseerde tonen dat Mertens net na de wedstrijd in een hevige schermutseling terechtkomt in het Constant Vanden Stockstadion. Op de beelden is te zien dat een vrouw van de trap valt, waarna Guy een kopstoot krijgt van een man. Guy werd naar het ziekenhuis gevoerd en was die avond nog bij bewustzijn, maar daarna zakte hij weg in een diepe coma.

Wie was de man die de fatale kopstoot gaf aan de brave Anderlechtsupporter en waarom deed hij dat? Het gerecht startte een onderzoek naar het incident, maar raakt voorlopig niet veel verder. Ook RSC Anderlecht kan momenteel weinig informatie geven over de daad van zinloos geweld. "We kennen de ware toedracht nog niet", vertelt paars-wit in het Nieuwsblad. (Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren