Tagtik

Antwerpse pedofiel: "Ik ben erger dan Dutroux"

De rechtbank van Antwerpen veroordeelde een 52-jarige Antwerpenaar gisteren tot 14 jaar cel en 15 jaar terbeschikkingstelling aan de strafuitvoeringsrechtbank.

P.P. gaf toe dat hij zijn drie dochters seksueel had misbruikt van hun tweede tot hun zevende levensjaar. Toen een van de dochters erover vertelde tegen haar moeder, verliet zijn echtgenote de man meteen, samen met haar dochters. Toch besloot de moeder om de politie niet in te lichten. Het was pas toen een buurman zich begon zorgen te maken over de penibele levensomstandigheden van de man, dat de feiten aan het licht kwamen. Het Laatste Nieuws meldt dat tijdens een daaropvolgende huiszoeking het huis van de man volledig gestript was en er geen meubels waren. De pedofiel werd er aanegtroffen met enkel een wit-roze slip aan met hartjes op, schrijft de krant. Als kind werd hij in de jaren zeventig zelf verkracht op een internaat.

De Antwerpenaar verklaarde aan de politie dat hij de afgelopen jaren verschillende andere kinderen ontvoerde en verkrachtte, ook beweert hij een roofmoord te hebben gepleegd in Finland. "Ik ben erger dan Dutroux en wil levenslang opgesloten worden", verklaarde de man aan de politie. Psychiaters bestempelen hem echter als een pathologische leugenaar en fantast. "De beklaagde geeft zonder enig probleem de feiten op zijn dochters toe, maar stelt zelfs dat er sprake is van andere feiten. Zijn fantasie over het ontvoeren en vermoorden van minderjarige slachtoffers is uitermate zorgwekkend." (Skwadra by Tagtik/Source: HLN/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren