Tagtik

Apothekeres getuigt over doodsbange momenten tijdens hallucinante overval

Donderdagavond omstreeks 18.30 uur doken twee gemaskerde mannen plots apotheek  Kestelyn in Ieper binnen. Op dat moment was apothekeres Benedicte Ameloot er met drie klanten aanwezig. Zij doet haar verhaal maandag in HLN.

"Ze keken raar op toen ze zagen dat er nog klanten in de zaak stonden. Maar ze liepen toch meteen achter de toonbank. Ze bleven stil, maar wezen met hun wapens naar de kassa. Ik heb me niet verzet, ik wilde de situatie niet doen escaleren. Toen ze het geld uit de kassa hadden gekregen, hebben ze mij meegenomen achter het hoekje van de toonbank. Wellicht dachten ze dat er daar nog een tweede kassa was. Ik heb ze getoond dat het enkel schuiven met medicatie waren. Meteen daarna zijn ze weggevlucht."

De overvallers trokken meteen toen ze buiten waren hun bivakmutsen af en vluchtten te voet weg. Een klant van de apotheek belde de politie, die snel ter plaatse was. Een onmiddellijke zoekactie leverde echter niets op. Apothekeres Benedicte hoopt dat de twee jongemannen ergens in Ieper gefilmd werden en zo opgespoord kunnen worden.

Benedicte is zwaar onder de indruk van de overval: "Meteen na de overval was het muisstil. We bleven zwijgen, ik en de klanten. We waren in shock. Is dit nu echt gebeurd? Ik zal nu toch wat tijd nodig hebben om mijn angst te overwinnen. We zullen voortaan 's avonds ook wat alerter zijn voor verdacht gedrag", getuigt ze. (Skwadra by Tagtik/Source: HLN/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren