Tagtik

Bart De Wever pareert kritiek: 'much ado about nothing'

Bart De Wever heeft eindelijk nog eens een interview gegeven. Aan De Zondag pareert hij de kritiek die de N-VA krijgt en uitdeelt. Hij vindt ook dat de regering niet moet stilvallen. “Dat de regering zegt dat ze al genoeg gedaan heeft, dat is het reële risico.", volgens de N-VA-voorzitter.

Al bij al is De Wever optimistisch over de realisaties van de huidige regering. "We hebben de tax shift, de pensioenhervorming, maatregelen op vlak van veiligheid en migratie. Maar kan de regering dat ritme aanhouden? Kan ze die laatste meters nemen? Het antwoord daarop zal cruciaal zijn voor het uiteindelijk beeld van de regering. Het reële risico is ook dat de regering zegt: we hebben al genoeg gedaan”. Hierin sluipt volgens De Wever het grote gevaar. 

De afgelopen weken kwamen enkele kopstukken van N-VA in een storm terecht. Enkele harde uitspraken zorgden ervoor dat staatssecretaris Zuhal Demir, staatssecretaris Theo Francken en Vlaams minister Liesbeth Homans. De Wever vindt de hele heisa een storm in een glas water. Hij noemt het 'much ado about nothing'.

"We zijn niet harder dan andere partijen, maar we worden vaak geviseerd. Op elke uitspraak die iemand van de N-VA doet, wordt een vergrootglas geplaatst. Alles wat we zeggen, wordt gebruikt om een rel te veroorzaken.", besluit De Wever. Volgens de Antwerpse burgemeester is dit net de reden dat hij ook minder in de tegenaanval gaat. (Skwadra by Tagtik/Source: De Zondag/Illustration Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren