Tagtik

Bart De Wever: "We slaan een modderfiguur"

Op Radio 1 heeft Bart De Wever gereageerd op de peiling die de VRT en De Standaard hebben uitgevoerd. Daarin gaat zijn partij achteruit en dat gaat volgens de burgemeester in tegen zijn buikgevoel. Hij vindt dat de regering goed werk verricht, maar dat de sfeer binnen de coalitie dringend moet verbeteren.

"We zijn net kinderen die ruziemaken. Ik ben vragende partij om daarmee op te houden. Ik denk dat we een modderfiguur slaan. We komen hier allemaal slecht uit", aldus De Wever. De voorzitter van de N-VA reageert zo op de rel tussen staatssecretaris Zuhal Demir en de CD&V nadat de staatssecretaris die partij een 'moslimpartij' had genoemd. CD&V-voorzitter Wouter Beke eiste daarop excuses van Demir. Maar die zullen er volgens De Wever niet komen.

"Als we altijd excuses moeten vragen als iemand in de Wetstraat iemand schoffeert of beledigt, gaan we lange lijstjes kunnen voorleggen. In de plaats van dit eindeloos te rekken, zouden we beter op een volwassen manier erover praten en dit achter ons laten", zo besloot De Wever.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren