Tagtik

Belgen halen het vaakst rechts in van alle Europeanen

Uit onderzoek van Ipsos en het Franse bouwbedrijf Vinci blijkt dat de Belg het vaakst rechts inhaalt op de snelweg van alle Europeanen. De enquête werd uitgevoerd bij meer dan 12.000 Europeanen. 

Dit is het opmerkelijkste resultaat uit het onderzoek. Als we de cijfers in detail bekijken zien we dat 41 procent van de Belgen af en toe rechts inhaalt, het gemiddelde in Europa ligt op 31 procent. De verklaring van het BIVV is dat het op onze wegen té druk is en we veel te veel op- en afritten hebben. Hierdoor worden bestuurders bijna verplicht om op de andere rijstrook te rijden.

Er werd ook onderzoek gedaan naar het gebruik van de claxon. Ongeveer 53 procent gebruikt hem wel eens, tegenover 46 procent als Europees gemiddelde. Ook veiligheid is een belangrijk aspect in het verkeer. De Belgen bedienen regelmatig hun gps tijdens het rijden (45 procent).

De Belgen zijn ook eerlijk wat betreft het overschreiden van de maximumsnelheid. Uit het onderzoek blijkt dat 48 procent vindt dat snel rijden één van de belangrijkste doodsoorzaken vormt. Ook bij wegenwerken vergeet 65 procent te vertragen. Dit is volgens het BIVV het slechtste resultaat van alle Europese landen. (Skwadra by Tagtik/Source: HBVL/Illustration Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren