Tagtik

Belgisch gezin bijna verdronken door plotse hoogtij op Frans strand

Een Belgisch gezinnetje genoot zondagnamiddag van een strandwandeling aan de Noord-kust van Frankrijk. Toen het stel met een kind van 9 maanden en een van anderhalf jaar oud tussen La Descenderie en cap Blanc-Nez wandelde, trad het hoogtij echter vliegensvlug op waardoor de Belgische familie in de problemen kwam.

Rond 15.30 uur kwamen ze vast te zitten door het opkomende water. De vader kon de hulpdiensten verwittigen. Maar liefst vijftien brandweerlieden zetten een reddingsactie op poten en een halfuurtje na de oproep werd het gezin met twee rubberen boodjes bevrijd uit de penibele situatie. Dat meldt de Franse regionale krant La Voix du Nord. (Skwadra by Tagtik/Source: La Voix du Nord/Illustration picture: Twitter)

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="nl"><p lang="fr" dir="ltr">Une famille de touristes belges piégée par la marée à <a href="https://twitter.com/hashtag/Sangatte?src=hash">#Sangatte</a> <a href="https://t.co/KvmoK4jI0H">https://t.co/KvmoK4jI0H</a> via <a href="https://twitter.com/lavoixdunord">@lavoixdunord</a> <a href="https://t.co/OINfw2InaV">pic.twitter.com/OINfw2InaV</a></p>&mdash; La Voix Calais (@VDNCalais) <a href="https://twitter.com/VDNCalais/status/858709294807699456">30 april 2017</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Ook dit kan u interesseren