Tagtik

Belgisch protest voor bezoek Trump al gepland

Op donderdag 25 mei bezoekt de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump onze Belgische hoofdstad voor de eerste maal. Meteen het signaal voor vele Belgen die het niet eens zijn met zijn uitspraken en visie, om zich te verenigen en op straat te komen.

Bakou Mertens (20) is een van de vier Gentse studenten die met een Facebookevenement een protestmars tegen Donald Trump organiseert: "We mikken op tienduizend deelnemers. Veel mensen maken zich zorgen om Trump, maar weten niet altijd goed waarom. Daarom plannen we het eerste uur diverse sprekers die elk vanuit hun invalshoek het beleid van de Amerikaanse president toelichten. Milieu, seksisme, racisme en vrede komen hierbij aan bod. Het moet ook duidelijk zijn dat niet alleen Trump de sociale rechten in gevaar brengt, ook Europese leiders zetten ons sociaal systeem onder druk”, vertelt Bakou bij Bruzz.

De protestmars, die plaatsvindt de dag voor het bezoek van de Amerikaanse president, vertrekt aan het Brusselse Noordstation, maakt een lus door het centrum en komt dan terug aan in Brussel-Noord. (Skwadra by Tagtik/Source: Bruzz/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren