Tagtik

Belgische bankier overreed dronken man

De 81-jarige Joris V.T. is oud-voorzitter van een voormalige Belgische bank en staat nu terecht voor de dodelijke aanrijding van een dronken voetganger. De topbankier zou opzettelijk zijn ingereden op de dronkeman en zou dan bewust vluchtmisdrijf hebben gepleegd. De Antwerpenaar riskeert twee jaar cel met uitstel.

Op 30 april 2016 had Joris V.T. net een vriendin afgezet in de Antwerpse studentenbuurt toen hij naar huis wou terugkeren. Plots verspert de 26-jarige Deegii Baagii hem de weg, duidelijk in dronken toestand. De twintiger leunt met beide handen in het midden van de straat op de Mini Cooper van de ex-bankier, dat bevestigen getuigen aan de politie.

Vervolgens en na enige aarzeling brengt de tachtiger zijn wagen opnieuw in beweging, waarbij de dronken man achterover en ongelukkig op zijn hoofd valt. Joris V.T. geeft dan plots gas en rijdt over de benen van de man aan hoge snelheid weg, blijkt uit een getuigenverslag. De jongen wordt met een ernstig hersenletsel opgenomen in het ziekenhuis, maar sterft tien dagen later aan zijn zware verwondingen. De ochtend na de feiten gaf de tachtiger zich aan bij de politie.

Het Openbaar Ministerie neemt de in Monaco wonende Belg kwalijk dat hij zich met voorbedachten rade schuldig heeft gemaakt aan opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. Zonder daarbij de dood te hebben gewild. (Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren