Tagtik

Belgische olympische medaillewinnaar bedankt politie voor bekeuring

De Belgische zeiler Sebastien Godefroid is op het water een snelle jongen. Zo won hij op de Olympische Spelen van Atlanta in 1996 een zilveren medaille in de Finn-klasse van het zeilen. Eenmalig ging hij nu echter ook met de wagen te snel.

Godefroid werd in de bebouwde kom van Linkebeek geflitst aan 98 kilometer per uur. Hij reed op dat moment met een Jaguar die hem ter beschikking werd gesteld. De Belgische zeiler heeft normaal helemaal geen zware voet, bewijs daarvan zijn blanco strafblad en voorbeeldige reactie nadat hij zijn bekeuring in de brievenbus kreeg.

Toen Godefroid het proces-verbaal toegestuurd kreeg, stelde hij een brief op waarin hij de verbalist bedankte om hem op zijn overdreven snelheid te wijzen, voordat hij in een ongeval betrokken zou zijn geraakt. Hij bezorgde de politie vervolgens de brief waarin hij duidelijk zijn schuldbesef toont.

In de rechtbank was de rechter dan ook mild voor Godefroid, die er met een boete van 480 euro en 15 dagen rijverbod vanaf komt. (Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren