Tagtik

Bobsleelegende (37) dood aangetroffen

In het Amerikaanse olympische trainingscentrum in Lake Placid is de 37-jarige Steven Holcomb dood aangetroffen in zijn slaapkamer. Holcomb was een ware 'living legend' in de bobsleewereld. Zo won hij goud op de Olympische Winterspelen in Vancouver met de viermansbob, dat was meteen de eerste gouden Amerikaanse gouden medaille in deze discipline sinds 1948. In 2014 snelde de Amerikaan nog naar twee bronzen medailles op de Winterspelen in het Russische Sotsji.

"We zijn allemaal in shock door dit tragische overlijden. Steven was een schitterende atleet. Met zijn persoonlijkheid was hij een inspiratie voor ons allen", vertelt Scott Blackmunn, CEO van het Amerikaanse Olympische Comité. De doodsoorzaak werd niet gecommuniceerd, in zijn biografie gaf de bobslee-atleet eerder wel toe dat hij geregeld te kampen heeft met zware depressies en reeds een zelfmoordpoging ondernam. (Skwadra by Tagtik/Source: BBC/Illustration picture: Pixabay)

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="nl"><p lang="en" dir="ltr">Olympic gold medallist bobsledder Steven Holcomb has been found dead at the age of 37.<a href="https://t.co/jejaBtv7tz">https://t.co/jejaBtv7tz</a> <a href="https://t.co/ufXe058fL2">pic.twitter.com/ufXe058fL2</a></p>&mdash; BBC Sport (@BBCSport) <a href="https://twitter.com/BBCSport/status/861165295817437184">7 mei 2017</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Ook dit kan u interesseren