Tagtik

Boeing ziet af van Belgische opvolger F-16

Boeing heeft vandaag bekend gemaakt dat ze zichzelf niet langer kandidaat stellen om de opvolger van de verouderde Belgische F-16's te leveren. De Amerikaanse luchtvaart- en defensiegroep ziet af van deze levering, omdat ze de bevooroordeelde spelregels hekelen.

De bekendmaking gebeurde via een persbericht aan Belga. "Boeing heeft de Belgische overheid op de hoogte gebracht van het feit dat ze niet zal antwoorden op de aanbesteding (Request for Government Proposal) die het ministerie van Defensie vorige maand naar vijf staatsagentschappen stuurde.", klinkt het in het persbericht.

Boeing betreurt in het persbericht dat ze "geen mogelijkheid zien om met de extreem capabele en kostenefficiënte F/A-18 Super Hornet te wedijveren op een echt gelijk speelveld”.

Momenteel blijven er nog vier staatsagentschappen over om de opvolger van de F-16 te produceren. Het gaat om de F-35 Lightning II van het Amerikaanse Lockheed Martin, de Rafale F3R van het Franse Dassault, de JAS-39E Gripen van het Zweedse Saab en de Eurofighter Typhoon van Airbus. (Skwadra by Tagtik/Source: Belga/Illustration Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren