Tagtik

Bolt maakt zich op voor laatste seizoen als snelste man ter wereld

De Jamaicaanse spurtsensatie Usain Bolt is bezig aan zijn laatste jaar als profatleet. Komende zomer kan Bolt op het WK in Londen adscheid in stijl nemen door voor de vijfde keer wereldkampioen te worden op de 200m en 4x100m en voor de vierde keer op de 100m.

Nu zaterdag loopt Bolt (30) zijn allerlaatste wedstrijd op Jamaicaanse bodem. Op de Racers Track Club Grand Prix, die volledig in het teken staat van Bolt, zal hij de zege niet kado krijgen want ook  zijn snelle landgenoten Asafa Powell en Nickel Ashmead tekenen present.

Op 28 juni begint Usain aan zijn Europese afscheidstournee in Tsjechië met de Golden Spike in Ostrava en dat doet Bolt om een bijzondere reden. "Ik denk dat het de eerste professionele atletiekmeeting was die mij uitgenodigd had bij de start van mijn carrière. Het is dan ook gepast dat ik hier in Tsjechië terugkom in mijn laatste seizoen", zegt de Jamaicaan.

Wie Usain Bolt voor het laatst in België aan de slag wil zien, zal vermoedelijk in september naar de Memorial Ivo Van Damme moeten afzakken. Al bevestigde Bolt zijn aanwezigheid nog niet officieel. (Skwadra by Tagtik/Source: Atletieknieuws/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren