Tagtik

Brandweer redt paard van gruwelijke verstikkingsdood

In het Vlaams-Brabantse Beersel kwam op een boerderij een tegel los die de septische put afschermde. Het gat was nog geen vierkante meter groot. "Mijn dochter was net terug van een wandeling met haar paard, toen ze het via de zijkant van onze woning weer naar de weide wilde laten gaan", vertelt de moeder van de eigenares aan Het Nieuwsblad. Het jonge paard misstapte zich en tuimelde vervolgens het slijk in.  "Mijn dochter heeft nog geprobeerd om haar paard tegen te houden en het uit het gat te trekken, maar het is niet gelukt. Bij haar pogingen is ze nog gewond geraakt aan haar been."

RingTV meldt dat na een reddingsoperatie van maar liefst drie uur het dier door de brandweer van de zone Vlaams-Brabant West, een dierenarts en de civiele bescherming uit zijn hachelijke positie eindelijk bevrijd kon worden. "Het paard zat bijna helemaal onder de smurrie. Om te voorkomen dat het zou verdrinken of stikken, hebben we de septische put eerst leeggepompt", vertelt brandweerofficier Bruno Cornelis op RingTV. Het dier kwam er met de schrik vanaf en leek na een grondige wasbeurt in goede gezondheid te verkeren, meldt de moeder van de eigenares. (Skwadra by Tagtik/Source: RingTV - Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FRingTV.be%2Fposts%2F1625053887539935&width=500" width="500" height="501" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true"></iframe>

Ook dit kan u interesseren