Tagtik

Bruggeling berooft van 36.000 euro in Ardennen

Een Bruggeling is vorig weekend bij een overval in Marche-en-Famenne bijna 37.000 euro afhandig gemaakt. De vijftigjarige man verloor een van zijn portefeuilles in een wijnbar. De eigenaar van die bar kwam hem die terugbrengen in een taverne vlakbij waar de man daarna naartoe getrokken was. Wellicht hebben enkele boeven dit gemerkt, want toen hij terugkeerde naar het appartement van zijn ex-schoonzoon waar hij verbleef, werd hij overvallen door twee mannen. Die gingen ervandoor met zijn twee portefeuilles, eentje waar 1600 euro instak en eentje met 35.000 euro erin.

Waarom hij dan met zoveel geld op zak liep? "Die 1600 euro was mijn invaliditeitsuitkering die ik krijg nadat ik door een auto werd omvergereden", zo doet het slachtoffer zijn verhaal bij La Dernière Heure. "Met die 35.000 euro wou ik een appartement kopen in Marche. Het was alles wat me nog restte van de verkoop van mijn huis in Brugge."

De politie is op zoek naar de dader. De Bruggeling wil met zijn verhaal andere mensen waarschuwen. "Marche is nochtans een rustig en toeristisch stadje. Maar als het mij kan gebeuren, kan het ook anderen overkomen." (Fausto by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren