Tagtik

Carl Lewis gaf Belgian Tornados goede raad

Tijdens het verblijf in de Bahama's voor het wereldkampioenschap aflossing, liep de 4x400m-ploeg van coach Jacques Borlée levende atletieklegende Carl Lewis tegen het lijf in de lobby van het hotel.

De nu 56-jarige Carl Lewis won tijdens zijn rijkgevulde atletiekcarrière maar liefst tien medailles op de Olympische Spelen, waarvan negen gouden en tien medailles op wereldkampioenschapen, waarvan acht gouden. Een hallucinante prestatie. De Amerikaan gaf de Belgian Tornados wat goede raad, met een grote brok humor erbij.

"Een goede chrono lopen, dat heb je zelf in de hand. Of dat al dan niet een medaille oplevert, daar heb je geen controle over. Vergeet dit nooit", geeft Carl Lewis onze Belgische 400m-lopers als gouden advies. Tot slot zei hij nog dat de Belgian Tornados iedereen mogen kloppen, "maar niet de Verenigde Staten", waarop Kevin, Dylan, coach Jacques Borlée en Julien Watrin in lachen uitbarsten.

Desondanks de goede raad van superster Carl Lewis, slaagden de Tornados er niet in om een goede chrono te lopen of een medaille te winnen op de wereldkampioenschappen aflossing in april. Het Belgische viertal plaatste zich niet voor de finale en werd uiteindelijk tweede in de B-finale in een matige chrono van 3’07″14. Door de afwezigheid van Jonathan Borlée wegens blessure, bouwt coach Jacques aan een nieuw team. Onder meer nieuwkomer Michael Rossaert kreeg zo zijn kans om het WK mee voor te bereiden.

Met deze ervaring én goede raad op zak, ziet de toekomst er echter rooskleurig uit voor de Belgische 4x400m-aflossingsploeg. (Skwadra by Tagtik/Source: RTBF/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren