Tagtik

Child Focus en Sensoa gaan op school strijd aan met sexting

Door de opkomst van Snapchat en andere vluchtige sociale media-apps denken vele jongeren niet meer na alvorens ze een foto of andere compromitterende content delen met elkaar. Die ene niets verbergende naaktfoto die enkel voor het liefje bedoeld was, komt na een ruzie algauw bij tientallen anderen terecht. Om jongeren bewuster te maken van wat ze online plaatsen en delen met elkaar, slaan Child Focus en Sensoa de handen in elkaar.

"Op dit moment doet elke school eigenlijk maar wat voor zich, en nog al te vaak blijven leerkrachten hangen in 'dat had je niet moeten doen'. Dit jaar hebben we beseft dat jongeren toch gaan blijven sexten, dus kunnen we hen maar beter de juiste handvaten aanreiken", verklaart Niels Van Paemel, project­manager e-safety en seksuele uitbuiting bij Child Focus de vraag naar ondersteuning van vele scholen.

Volgend schooljaar al wil Child Focus verschillende gebruiksvriendelijke tools ontwikkeld hebben om intensief in het onderwijs te gebruiken. "Daar zullen we beschrijven hoe leerkrachten ermee om moeten gaan, maar ook hoe je binnen je school een beleid tegen sexting op poten zet. Wie zijn de aanspreekpunten en hoe reageer je het best en het snelst wanneer het gebeurt? Het zal op die manier aanleunen bij een antipestbeleid, maar we confronteren scholen met alle mogelijke schakels die er bestaan. Op die manier helpen we hen op weg om zelf eigen prioriteiten te leggen binnen hun schoolcontext", zegt Van Paemel in naam van Child Focus.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren